بعضی ها خیلی ترسیده اند، بدون این که واقعا بدانند چه خبر است، خبرهایی که از آماده باش دستگاه ها می رسد،شنیده های دیگری هم وجود دارد که همه با هم باعث شده بعضی از مردم آرامش روانی خود را تا حدودی از دست بدهند، قرار است زلزله بیاد؟
یک منبع آگاه با استناد به پیش بینی مجله »نیوساینتیس« به نقل از یک پژوهش گر چینی مبنی بر وقوع زلزله ای 5 تا 6 ریشتر در ایران می گوید: شاید این پیش بینی که بر اساس ابرهای غیر عادی صورت گرفته اساس این شایعات باشد اما آن چه از نظر علمی می تواند قابل پیش بینی باشد پیش نشانگرهای آب های زیرزمینی و گاز رادون است که صحت آن در زلزله ایتالیا نیز اثبات شده است.
حجت الاسلام ابراهیمی نماینده مردم بیرجند و درمیان در مورد این شایعات به خبرنگار ما گفت: من خبر ندارم اگر قرار بود اتفاقی بیفتد به من خبر می دادند، پس خبری نیست مردم اصلا نگران نباشند. ...
شایعات پراکنده شده، روزنامه ها را به تکاپو درآورد تا با دبیر ستاد حوادث غیرمترقبه تماس بگیرند و بپرسند چه خبر است آقای آخوندی، مردم حسابی نگرانند.
اگر خبری نیست مسئولان باید پاسخ دهند که چرا باعث شده اند اذهان عمومی مشوش شده و نگران شوند؟
رئیس ستاد حوادث غیر مترقبه گفت: خبری نیست فقط مشغول اجرای مانور هستیم، امسال با سال های قبل متفاوت است از تهران به ما اعلام کردند از 2 تا 10 اردیبهشت مانور برگزار کنید و دستگاه های مربوط در حالت آماده باش قرار گیرند.خودتان می گویید شایعات، خبری نیست، فقط شایعه است.آخوندی افزود: بخشی از موارد مربوط به بحران ها همین شایعات است که رسانه ها نقش مهمی در مدیریت آن دارند.
وی اضافه کرد: سعی داریم مانور واقعی باشد، مانور کشوری است، دست ما نیست که بگوییم با حساسیت کمتری برگزار شود.
به او گفتم چرا اطلاع رسانی نکردید، این باعث نگرانی بیشتر شد.
وی پاسخ داد: روابط عمومی ما در جلسه بوده و باید کار اطلاع رسانی را انجام می داد.
من شایعات را تکذیب می کنم هر چند همواره باید آماده باشیم چون حوادثی مثل زلزله خبر نمی کند.وی ادامه داد: مانور باید نزدیک به واقعیت باشد و دستور اجرای آن در شرق و جنوب شرق کشور صادر شده است.کارشناس شبکه لرزه نگاری بیرجند هم با بیان این که کشور ایران در کمربند لرزه خیزی قرار دارد و همه روزه زلزله های کوچک تا متوسط در کشور اتفاق می افتد، به خبرنگار ما گفت: با توجه به شواهد تاریخی موجود استان خراسان جنوبی به عنوان یک استان لرزه خیز محسوب می شود.
مهندس احمد اصغری اضافه کرد: در زمینه وقوع زلزله پیش بینی مکانی تا حدی آن هم با مطالعات کارشناس و تحقیقات بر روی گسل های فعال امکان پذیر است اما امکان پیش بینی زمان دقیق زلزله با توجه به امکانات موجود در حال حاضر وجود ندارد.
زمان وقوع زلزله را نمی توان به طور دقیق پیش بینی کرد.
به گفته این کارشناس زلزله در هر نقطه یک دوره بازگشت دارد اما نمی توان گفت با رسیدن دوره بازگشت حتما زلزله اتفاق می افتد./ر.خراسان